September 2016
U ontvangt deze nieuwsbrief als belanghebbende binnen de driehoek Dordrecht, NP de Biesbosch en Kinderdijk. We brengen u via deze nieuwsbrief op de hoogte van onze activiteiten en de ontwikkelingen vanuit het project Waterdriehoek. Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen dan kunt u zich onderaan de pagina uitschrijven.
img
www.watericonen.nl, bron van informatie
In september 2015 is de website www.watericonen.nl gepresenteerd. De site is ontwikkeld voor ondernemers en professionals om gemakkelijk en kosteloos informatie te verkrijgen over de regio. Alle informatie is namelijk te downloaden en te gebruiken voor uw eigen promotiemiddelen. Op de website vindt u artikelen, video’s en hoge resolutie foto’s over de regio.
Kortom een bron van informatie waarmee u uw bedrijf en/of project nog beter op de kaart kunt zetten.
Meer over de Biesbosch
Meer over Dordrecht
Meer over Kinderdijk
img
Nederland Waterland
Nederland en water; ze zijn net als onze regio onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dordrecht, Kinderdijk en NP de Biesbosch zijn derhalve partner in het project Nederland Waterland van het Nederlands Bureau voor Toerisme.
Dit project maakt onderdeel uit van Holland City waarbij heel Nederland wordt gezien als één grote, bijzondere stad, de afstanden zijn immers voor internationale begrippen niet groot. Binnen HollandCity reist de toerist gemakkelijk en binnen korte tijd rond, terwijl men overal mooie verhalen tegenkomt. Holland City richt zich op de (inter)nationale toerist waarbij ook met name wordt ingezet op de minder bekende plekken in Nederland.
Binnen Nederland Waterland wordt het aanbod structureel gebundeld rondom het thema water. Andere partners in dit project zijn onder andere Gierhoorn, de Afsluitdijk en de Deltaweken.
img De afgelopen maanden is er veel data en informatie verzamelt om een start te kunnen maken met de website. Nieuwsgierig? Klik op de button.
Daarnaast zijn er filmopnames gemaakt in de regio die binnenkort op de site www.watericonen.nl verschijnen en die u ook via uw eigen promotiekanalen kunt delen.
Busondernemersdag
6 oktober staat in het teken van een speciale busondernemers-dag. Voor deze dag worden de 50 grootste ondernemers die groepsdagtochten organiseren uitgenodigd.
Op deze dag krijgen zij de gelegenheid om kosteloos en vrijblijvend de regionog beter te leren kennen, ze bezoeken deze dag onder andere Huis van Gijn in Dordrecht, de molens van Kinderdijk en het bezoekerscentrum in de Biesbosch. Het vervoer gaat uiteraard per boot.
Het doel van deze dag is om hen te bedanken voor de boekingen in de afgelopen periode en hen inspiratie te bieden voor nieuwe dagtochten in hun programma’s en brochures. Naar verwachting zullen er 25 deelnemers zijn.
img
img
Biesbosch en Haringvliet bundelen krachten en ambities
Nationaal Park De Biesbosch en Haringvliet gaan één groot nationaal park vormen dat het verhaal van de Nederlandse delta vertelt. Samen dingen zij mee naar de titel Nationaal Park van Wereldklasse. Voor de verkiezing dienen zij in september een plan in bij het Ministerie van Economische Zaken.
Nationale Parken van Wereldklasse is een programma van het Ministerie van EZ waaraan een publieksverkiezing is verbonden. Vóór 15 september 2016 zullen de partners hun plan voor de Nederlandse delta inbrengen. In oktober mag het publiek zijn stem uitbrengen op de gebieden die door de vakjury zijn geselecteerd.
Klik op de button voor meer informatie
img
Het project Waterdriehoek is tot stand gekomen met medewerking van diverse partners. Dit zijn de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Dordrecht en Molenwaard, de regio Drechtsteden, de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, Parkschap de Biesbosch, Waterbus, VVV Zuid-Holland-Zuid en Dordrecht Marketing. Voor vragen kunt u een mail sturen naar marketing@dordrecht.nl.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.
Powered by Excellent Crossmedia Concepts.